Make your own free website on Tripod.com
Zomerkermis Geraardsbergen Stationsplein
Aktiviteiten op het Stationsplein

HOME

Wie zijn wij | onze C.V. | Aktiviteiten op het Stationsplein | foto's | Nuttige adressen en links

Hier volgt een beschrijving van de aktivieiten op het stationsplein. Gedurende drie dagen zal hier weerom een drukte van jewelste heersen.

Vrijdag 23 Augustus vanaf 20 u.

Tropische Nacht

Door middel van aangepaste verlichting en daarop georienteerde muziek, dans en spektakel willen wij de sfeer creëren van een tropische zomernacht. Dit is het centraal thema, waarond elke handelaar de vrijheid heeft om dit op een persoonlijke manier uit te werken.

Attractie voor het grote publiek is het centraal opgestelde podium.Daarop wordt zang, dans en animatie gebracht door 2 groepen.
Vóór het podium bevindt zich een houten dansvloer, afgebakend met lampions, die het geheel een landelijk karakter geeft en waarop het publiek zich samen met de dansers kan vermaken.
Vanaf het begin van het stationsplein tot aan het station zelf worden zomerse terrassen opgesteld vanwaar het publiek het gehele evenement kan meemaken.
Om de muziek en dans tot zijn recht te laten komen wordt jaarlijks overeengekomen om deze nacht de kermisattracties, die toch een zeker storend rumoer zouden produceren, niet open te stellen.

Ook het kader speelt een rol in dit geheel. De officiële straatverlichting op het stationsplein is gedoofd en wordt vervangen door een geheel van fakkels, lampen en lampions.

Wij rekenen natuurlijk op het goede weer, het is de enige mogelijke spelbreker. Tot dusver hadden wij steeds geluk en werd deze zomernacht gevierd op een overvol plein.

A barbecue party; Actual size=240 pixels wide

Zondag 25 Augustus vanaf 15 u.

Familienamiddag

Na de middag wordt de bevolking langs het traject uitgenodigd om de hernieuwde reklamestoet mee te beleven. Plaatselijke handelaars en bedrijven worden uitgenodigd om via deze reklamestoet hun aanwezigheid in Geraardsbergen te promoten.

De Geraardsbergse zang- en dansgroep Showproject brengt nadien een act op het podium. Jonge gemotiveerde mensen, verenigd in een wervelende show met muziek, zang en dans.
Een familienamiddag bij uitstek. Vóór en na deze show zal een wandelend straatorkest de terrassen vermaken met een live uitvoering van talloze evergreens uit het licht muzikale genre. De plaatselijke horeca verwelkomt iedereen met ingerichte terrassen, zondagse versnaperingen en drankjes.

Donderdag 29 augustus vanaf 20 u.

Openluchtcinema met culinaire achtergrond

Het amerikaanse drive-in movie project op Geraardsbergse wijze. Een bioscoopspektakel in open lucht. Geen geparkeerde wagens echter, maar sfeervol ingerichte terrassen met een ruim aanbod aan zitplaatsen.
Voor,tijdens en na de filmprojectie op een reusachtig scherm kan men bij de horeca op zomerse wijze genieten van een aantal vers bereide gerechten. Elke café presenteert zijn eigen specialiteit van de avond.
Op het einde van de grote vakantie presenteren wij een ultiem vakantiegevoel van ontspanning, lekker eten en drinken en vermaak in onze eigen stad.